Pilotok: Extant, The Lottery

Ma belekezdtem két új sorozatba, és mivel egymás után néztem őket, meg hasonlítanak egymásra abból a szempontból, hogy a gyermektelenség lett bennük téma és a jövőben játszódnak, úgy döntöttem, megférnek egymás mellett egy bejegyzésben.


Halle Berry a főszereplője az Extant címet viselő sorinak, az a munkája, hogy néha felmegy az űrbe, és ott valamit csinál, az még nem derült ki számomra, hogy pontosan mit, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy a párjával nem lehetett gyerekük, de mégis lett. Egy robot. Teljesen emberkinézetű, csak épp programozza az "apja", és van egy felhajtható elemtartó helyett valami más izé a hátán... hát nem tudom. Aztán furcsa dolog történik, mert Halle Berry magától megtermékenyült az űrben, és most terhes. (Biztos ufók voltak.:D)
Nagyjából ennyi az első rész, van még egy összetett nagy kérdés, de azt nem árulom el, a robotgyerekkel még lesznek problémák, és a terhességgel kapcsolatban is van mit megmagyarázni. Végülis érdekel továbbra is, csak az a bajom, hogy HB-n kívül szinte az összes színész unszimpatikus. Nekem kicsit lassú tempójú volt, valamikor unatkozni kezdtem, meg a hosszú "hatásszünetek" alatt elsötétült tv miatt először mindig azt hittem, hogy valami elromlott. De tényleg van vagy 5 másodperc.


The Lottery: itt sem lesznek a kedvenceim a színészek, esetleg Michael Graziadei nevét meggondolandó megjegyezni. Ez is a jövőben játszódik, és az a probléma, hogy több éve nem született egyetlen gyerek sem. Kutatásokat végeznek, hogy mi lehet az oka annak, hogy egy nő sem tud teherbe esni. Utoljára 2019-ben született 6 baba és azóta semmi. Látjuk az elnököt (képviselve a kormányt, vagyis a politikai vonal jelenlétét) a kutatást végző nőcit, akit igazából éppen kirúgnak, miután végre elér valami áttörést, mert jönnek a pajtás kutatók átvenni az irányítást, és megismerjük az egyik utoljára született kisfiú apját, aki egy tök rendes ember (meg elég jól néz ki), ettől függetlenül el akarják tőle venni a fiát. Szóval így ezek voltak benne, és ha választani kellene, akkor ez jobban tetszett, igaz, hogy alapvetően más vezérvonala van a kettőnek, de biztos közrejátszik, hogy ez a Lifetime-on fut, úgyhogy ez szól inkább nőknek, az Extant sci-fi, csak a családi beütéssel.








0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése